Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı basmati pirinçi
  • 1 büyük domates
  • Yarım limon
  • Pul biber
  • Tuz (miktarı ağız tadına göre)

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları doğrayıp karbonatlı suda 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Bolca durulayıp çamurundan arındırıyoruz.
  3. Havuçları tıpkı biçimde temizleyip soyuyoruz halka halka doğrayıp tencereye koyuyoruz.
  4. Zeytinyağı ve pirinçimizi yıkamadan ekleyip kavuruyoruz.
  5. Suyu süzülen pırasalarımızı ekleyip soteliyoruz.
  6. Baharatlarımızı ekliyoruz.
  7. Soyulup doğranmış domatesi ekleyip bir mühlet kendi suyunda pişiriyoruz.
  8. Üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp yumuşatıyoruz.
  9. Limon suyunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  10. Servise alarak ılıtıyoruz.Afiyetle tüketiyoruz.

Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Bezelye Yemeği
Çilekli Semizotu Salatası
Kışlık Menemen
Karnabahar Graten
Nefis Bol Malzemeli Salçalı Makarna
Canınız Tatlı İstediğinde Şipşak Hazır Bir Tatlı / Pratik Tatlı Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |