Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu
Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo jelibon (jalapeno) biber
- 1’er çay bardağı üzüm sirkesi
- 1’er tatlı kaşığı nohut
- 1’er tatlı kaşığı şeker
- 1’er tatlı kaşığı salamur tuzu
- 1’er tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 baş sarımsak
- Sıcak su
Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp sap kısımlarını keselim.
- Biberleri orta kalınlıkta keselim. Biberler çok acı olduğu için elinize eldiven giymenizi tavsiye ederim.
- Önceden yıkayıp hazırladığımız kavanozların en alt kısmına 1 tatlı kaşığı nohut ve birkaç diş sarımsak koyalım.
- Kavanozun yarısına kadar biberleri ekleyelim. Ortasına sarımsak ekleyerek biberleri sıkı bir halde dolduralım.
- Dolan kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı salamur tuzu ve limon tuzu koyalım.
- Ardından sıcak suyu ekleyip hafif kavanozu sallayıp havasını alıp kavanozun kapağını kapatıp aksi çevirelim.
- Son olarak turşularımız ortalama 1 hafta sonra hazır olur. Afiyet olsun.
Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








