Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu
Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram patates rendesi (suyu yeterlice sıkılmış)
- 750 gram kabak rendesi (suyu yeterlice sıkılmış)
- 340 gram kaşar peyniri rendesi (170 patatese 170 kabağa kullanılacak)
- 4 yumurta (2 si patatese 2 kabağa)
- Bir demet maydanoz ince kıyılmış (yarısı kabağa yarısı patatese)
- 500 gram kıyma
- 250 gram küçük doğranmış soğan
- 200 gram közlenmiş kapya biber
- 10 gram sarımsak rendesi
- 1 yemek tatlı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- Ayrıca patates için köri
Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatese 2 yumurta,tuz,köri,kaşar rendesi,maydanoz,karabiber,çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine yayılır ,düz biçimde ve 200 derece evvelden ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Kabaklara 2 yumurta,tuz,maydanoz,kaşar rendesi ve çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ eklenir.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek üzerine düz olacak halde yayılır 200 derece evvelce ısınmış fırında üzeri kızaran dek pişirilir.
- Çeyrek çay bardağı kadar sıvı yağ tencereye konur.
- Kıyma tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır biraz kavrulunca soğanlar eklenir karıştırılır ve yarım su bardağı su eklenip kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince baharatlar salça ve kapya biber eklenir karıstırılır 5 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Pişen kabaklar patatesin üzerine tam denk gelecek halde yağlı kağıttan karşıt çevrilip alınır sonra kıymalı harca üzerine yayılır ve patatesin altındaki yağılı kağıt ile birlikte uzun kenardan rulo yapılır .
- Sıkıca sarılır dikkatli bir halde ve yağılı kağıdı açılmadan 15 dk o halde dinlendirilir.
- Daha sonra yağılı kağıt açılıp istenilen biçimde dilimlenerek servis tabağına alınır.
- Üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyetle ve sevgiyle kalın.
Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












