Vişneli Tart
Vişneli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 3 paket burçak bisküvi
- 4 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış vişne (dondurulmuş olabilir)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı silme nişasta
- Yarım çay bardağı su
Vişneli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondoda güzelce un haline getiriyoruz.
- Tereyağını ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz.
- Borcam ya da kelepçeli kalıba bastırarak her tarafını eşit halde yayıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Muhallebi için gerekli tüm materyalleri kaynayı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Ilıyınca tekrar dolaba kaldırıyoruz.
- Üzeri için çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ocağa alıp şekeri ekleyerek vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte orta sıra karıştırıyoruz.
- Üzerine suyla açtığımız nişastayı ekleyip jölemsi kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (kıvamın yoğunluğuna nazaran gerekirse biraz daha nişasta açıp dökebiliriz).
- Jölemizi de kabımızın üzerine eşit formda yayarak tekrar dolaba kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






