Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kesim tavuk bonfile
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağı
- 1 paket erişte ya da makarna dileyen istediğini yapabilir
Mantar sos için;
- 400 -500 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk bonfileleri kalın olduğu için uzunlamasına kesiyoruz.
- İncelik seçimi size kalmış.
- Onları yağ, tuz, pul biberi ve karabiberle marine edip 1 saat falan dolapta bekletiyoruz.
- Tavaya biraz yağ alıp dinlenen tavukları kızartmaya başlıyoruz kızarmaya yakın 1 yemek kaşığı tereyağını atıp onunla birlikte kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tencerede erişte ya da makarna haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra az biraz tereyağı eritip içine atıyoruz.
- Tavukları pişen tavanın içine soğan ve sarımsak ekleyip kavrulana kadar pişiriyoruz.
- Kavrulduktan sonra mantarları ekliyoruz suyunu salıp çekince içine krema ve tuz ekleyip kıvam alınca altını kapatıyoruz.
- Servis tabağının kenarına eriştemizi onun yanında kızaran tavuk bonfileyi kesip yanına koyuyoruz.
- Üzerine soslu mantar sosumuzuda ekleyip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










