Patlıcanlı Midye Börek

Patlıcanlı Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 adet yufka

İç sos için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patlıcanlı Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyup rende ile rendeliyoruz.
  2. Kabın içerisine su ve tuz ekleyip patlıcanları bekletiyoruz.
  3. Tavaya yağımızı alıp küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip rengi dönene denk pişiriyoruz.
  4. Salçayı ekleyip bir iki dakika kavurup suyunu döküp elimizle sıktığımız patlıcanları ekleyip, baharatlarını ekleyip suyunu da ek edip kapağını kapatın 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  5. Pişen patlıcanı daha çabuk soğuması için diğer bir kaba aktarıp soğumasını bekliyoruz.
  6. Ayrı bir kapta yufkalara sürülecek olan sosumuzu hazırlıyoruz.
  7. Yufkamızı dörde bölüyoruz.
  8. Daha küçük bölmek isterseniz formu hoş olmaya bilir.
  9. Uçlardan birleştirip kenarları birbiri üzerine gelecek formda düzeltip harcımızı yerleştirip sarıyoruz.
  10. En son olarak yumurtamızı sürüp, evvelce ısıtılmış 180° fırında 20-30 dakikaya yakın denetimli olarak pişiriyoruz.
  11. Buzluğa atmak isterseniz de pişirip soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atıp yemek istediğinizde ister bekleyerek isterseniz de mikrodalga/ fırında ısıtabilirsiniz.

Patlıcanlı Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzeme İle Nefis Tuzlu Kurabiye
Fırında Yumuşacık Köfte
El Yapımı Makarnası İle Lazanya
Portakallı Anne Kurabiyesi
Pratik Armut Tatlısı
Brokolili Pirinç Topları
Hdabla | © 2025 |