Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 2y yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ (bardak ölçüsü 250ml)
- Aldığı kadar un
Pizzanın sosu;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı su
- Kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerinin materyalleri;
- Sucuk
- Sosis
- Zeytin
- Çarliston biber
- Domates
- Kaşar rendesi
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru mayalamak için derin bir kaba mayayı, tuzu, şekeri dökelim.
- Daha sonra ılık su ek edip karıştıralım.
- Sıvyağı ek edip unu azar döküp hamuru toparlayalım.
- Hamur yumuşak olsun. Üzerini kapayıp yarım saat mayalandıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra ikiye bölelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurun birini koyalım.
- Elimizi sıvı yağ batırıp parmak uçlarımızla hamuru büyütelim yuvarlak hale getirelim.
- Daha sonra pizzanın sosunu hazırlayın, sos gereçlerini bir kapta karıştırın, hamurun üzerine sürelim.
- Doğradığımız biber domates, çekirdeği çıkarılmış zeytin, dilimli yeşil zeytin, sucuk, sosisi pizzanın üzerine sıralayalım.
- En son bol kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun 🥰.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






