Dağılmayan Kayısı Reçeli
Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kayısı (çok yumuşak olmayacak)
- 1 kg şeker
- 1 lt ye yakın su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayısıları yıkayıp kabuklarını soyun. (kabuklarını atmıyoruz,marmelat ya da meyve suyu olarak kullanabilirsiniz).
- Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp tepsiye dizin.
- Yaklaşık bir gün güneşte bekletin.
- Çekirdekleri soyup suda bekletip kabuklarını soyun.
- Su,şeker ve kayısı çekirdeklerini tencereye alın ve kaynamaya bırakın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatın.
- Kıvamı reçeli kıvamında olduğunda kayısıları ekleyin,tereyağını da ekleyip çok bekletmeden limon tuzunu da atıp ezmeden kavanozlara doldurup zıt çevirin.
- Dilediğiniz vakit açıp afiyetle yiyebilirsiniz 🌼.

Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















