Dağılmayan Kayısı Reçeli

Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı (çok yumuşak olmayacak)
  • 1 kg şeker
  • 1 lt ye yakın su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları yıkayıp kabuklarını soyun. (kabuklarını atmıyoruz,marmelat ya da meyve suyu olarak kullanabilirsiniz).
  2. Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp tepsiye dizin.
  3. Yaklaşık bir gün güneşte bekletin.
  4. Çekirdekleri soyup suda bekletip kabuklarını soyun.
  5. Su,şeker ve kayısı çekirdeklerini tencereye alın ve kaynamaya bırakın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatın.
  6. Kıvamı reçeli kıvamında olduğunda kayısıları ekleyin,tereyağını da ekleyip çok bekletmeden limon tuzunu da atıp ezmeden kavanozlara doldurup zıt çevirin.
  7. Dilediğiniz vakit açıp afiyetle yiyebilirsiniz 🌼.

Dağılmayan Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Kek (İçi Islak)
Yeni Gelin Davet Sofrası Tadında
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası
Patatesli Tavuk Tava
Hdabla | © 2025 |