Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- Ufaksa 2 soğan büyükse bir soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Limon suyu
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ince bulguru bir kaba alalım üzerine iki bardak sıcak suyu dökelim ve yumuşaması için bekleyelim.
- Tavuk göğsünü ve soğanı robottan geçirelim, bulgura ekleyelim.
- Yumurta, tuz, karabiber ve pulbiber de ekleyip karıştıralım.
- Köfte hali verip kızgın yağda önlü artlı pişirelim.
- Üzerine bol limon sıkarak servis yapalım afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










