Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )

Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • Ufaksa 2 soğan büyükse bir soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Servis için;

  • Limon suyu

Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ince bulguru bir kaba alalım üzerine iki bardak sıcak suyu dökelim ve yumuşaması için bekleyelim.
  2. Tavuk göğsünü ve soğanı robottan geçirelim, bulgura ekleyelim.
  3. Yumurta, tuz, karabiber ve pulbiber de ekleyip karıştıralım.
  4. Köfte hali verip kızgın yağda önlü artlı pişirelim.
  5. Üzerine bol limon sıkarak servis yapalım afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hayal Kek
Çiçekli Enginar Dolması
Hazır Çiğ Köfte Tarifi
Konya Usulü Yoğurt Çorbası
Süper Kahramanli Pasta (Oğluma)
Spoonful Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |