En Basitinden Profiterol
En Kolayından Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 100 gram margarin
- 3 adet yumurta (büyükse 2 adet)
Kreması için:
- 500 ml süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı vanilya özü yahut 1 paket vanilin
Çikolata sosu için:
- Hazır çikolata sosu
En Kolayından Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk hamuru hazırlıyoruz. Yağ ve suyu bir tencerede eritip üzerine unu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından soğumaya bırakıyoruz orta ara yeniden karıştırın.
- Hamur soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Tüm gereçleri tencereye alıp çırpıyoruz ve pişiriyoruz.
- Krema hazır olunca bir kaseye döküp üzerini streç ile örtüyoruz ki kabuk bağlamasın.
- Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıyoruz ve soğutuyoruz.
- Hamura tek tek yumurtaları kırıp düzgünce karıştırıyoruz.
- Hafif akışkan bir kıvam alana dek bu formda yumurta ekliyoruz.
- Benim hamuruma 3 adet kâfi oldu.
- Ardından fırın tepsimize hamurlardan kaşık yardımı ile (1 yemek kaşığı) koyuyoruz.
- Toplam 19 adet beze elde ettim.
- 180 derece fırında 35-45 dk ortası pişmeye bırakın herkesin fırını farklı vakitlerde pişirebilir ben 40 dk da fırını kapattım.
- Pişen bezeleri soğumaya bırakın akabinde içlerini krema ile doldurun.
- En son çikolata sosunu hazırlıyoruz. Ben bezeler pişerken hazırladım. Hazır çikolata sosuna 2 su bardağı süt ekledim ve pişirdim.
- Piştikten sonra içine 4-5 adet buz attım ki kabuklanmasın.
- En son bezelerin üzerine çikolata sosunu gezdirip servise hazırlıyoruz.Afiyet olsun:).
En Kolayından Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













