Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet girit kabağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
- 1 çay kaşığı şeker
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız girit kabağının kabuklarını alacalı biçimde soyalım.
- Kabakları ortadan ikiye keserek dilimleyelim.
- Kabakların üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekletelim.
- Tencereye sıvı yağ alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ek edip kavurmaya başlayalım.
- Küp küp doğradığımız sarımsağı da ekleyip soğanlarla birlikte kavurmaya devam edelim.
- Soğanların rengi dönünce, suyunu süzdürdüğümüz kabaklar, tuz, şeker, yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinç ve zeytinyağını da tencereye ek edelim.
- Karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kendi suyunda pişirelim.
- Son olarak sıcak su ek edip orta ara denetim ederek kabaklar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatalım.
- İnce kıyılmış dereotunu ek ederek karıştıralım.
- Girit kabağımız hazır, ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Zeytin Yağlı Girit Kabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









