Fırında Köy Ekmeği
Fırında Köy Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- Aldığı kadar un
- 1 litre sıcak su
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Fırında Köy Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun içine tuz ve mayayı ekleyin üzerine yavaş yavaş su ekleyin hamur elle yapışmayacak bir kıvama gelmesi gerek.
- Hamur yumuşak olması lazım ki sertleşmesin hamurunuzu 3-4 saat dinlendirin dinlenen hamuru beze hâline getirin.
- Bezeleri yarım saat dinlendirin hamuru yuvarlak olacak halde elle açın ortasında bir delik açın üzerine yumurta sürün isteğe bağlı susamda serpe bilirsiniz .
- 200c 20-25 dk pişirin daha uzun da sürebilir fırına bağlı, altını üstünu denetim ettikten sonra fırından çıkarınız.
Fırında Köy Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







