Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça

Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 tane havuç
  • 1 tane domates
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı pul biber

Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yukarda görmüş olduğunuz materyallerin hepsini art geriye geniş bir tabağa ek ediniz. Hepsini bir çırpıcı ile karıştırıp en sonuna 6/7 bardak unu ekleyiniz.
  2. Domatesleri ve havuçları ufak ufak kare biçiminde keserek baharat ile karıştırıp hamurun içine ekleyip yoğurdum. Hamurunu yoğurunuz.
  3. 30 dakika beklemesi gerekiyor.
  4. Hamur güzelce dinlendikten sonra avuç içine sığacak kadar yumak yapınız. Geniş bir tepsiye diziniz.
  5. Fırın sıcaklığı 200 derecede olması gerekiyor. 45/50 dakika pişme mühleti.

Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Sucuklu Biberli Hellim Peyniri
Susamlı Toplar
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Sütlü Şehriyeli Un Çorbası
Hdabla | © 2025 |