Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça
Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 tane yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşı tuz
- 6-7 su bardağı un
- 1 tane havuç
- 1 tane domates
- 3 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı pul biber
Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yukarda görmüş olduğunuz materyallerin hepsini art geriye geniş bir tabağa ek ediniz. Hepsini bir çırpıcı ile karıştırıp en sonuna 6/7 bardak unu ekleyiniz.
- Domatesleri ve havuçları ufak ufak kare biçiminde keserek baharat ile karıştırıp hamurun içine ekleyip yoğurdum. Hamurunu yoğurunuz.
- 30 dakika beklemesi gerekiyor.
- Hamur güzelce dinlendikten sonra avuç içine sığacak kadar yumak yapınız. Geniş bir tepsiye diziniz.
- Fırın sıcaklığı 200 derecede olması gerekiyor. 45/50 dakika pişme mühleti.
Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






