Mis Gibi Kokan Yumuşacık Poğaça Tarifi

Mis Üzere Kokan Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 8 su bardağı un
  • 1 paket toz maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 adet yumurta sarısı

Mis Üzere Kokan Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba suyu, sütü, yağı, yoğurdu, akı ve şekeri sırasıyla katarak güzelce çırpalım.
  2. Üzerine toz mayayı, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  3. Bu hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı onun için çok fazla hamur ekleyerek hamuru sertleştirmeyin hamur toparlanıncaya kadar hafif hafif un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  4. Mayalanmaya bırakmadan evvel son sefer un serptiğimiz tezgaha alarak güzelce toparlayalım.
  5. Hamuru tekrar kaba alalım, üzerini streç sinema ve örtüyle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Sürenin sonunda mayalanan hamurun üzerine açalım.
  7. Elimizde havasını alalım ve tezgahta toparlayarak iki eşit kesime bölelim.
  8. Daha sonra her bir parçayı tekrar ikiye ve daha sonra 12 eşit modüle bölelim.
  9. Hamurları elimizde toparlayalım, yuvarlayarak beze haline getirip bir kenara alalım.
  10. Tüm hamurları beze haline getirdikten sonra poğaçalarımızı şekillendirme etabına geçebiliriz.
  11. Her poğaça için 3 adet bezeyi tezgahta yuvarlayarak uzun şeritler haline getirelim. 3 şeridin uçlarını üstten birleştirip tutturalım ve daha sonra hamurlarımızı örgü biçiminde örelim.
  12. Tüm bezelerimizi tıpkı biçimde hazırlayalım.
  13. Ardından poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım.
  14. Şekillendirdiğimiz poğaçaları 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
  15. Mayalanan poğaçaların üzerine beyazını içinde kullandığımız yumurtaların sarılarını sürelim.
  16. Son olarak ben kimilerinin üzerine mavi haşhaş serpiyorum örgü kesimlerimizi 190 derecede üzerleri güzelce kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  17. Hem altı hem de üstü nefis bir formda kızaran pamuk üzere yumuşacık örgü poğaçalarımız hazır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilir.
  18. Bu hamuru kullanarak dilerseniz farklı hallerde yapabilirsiniz. Tam yerinde ve mükemmel olan bu poğaçayı deneyip fotoğraf atmayı unutmayın deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mis Üzere Kokan Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Frambuazlı Crumble Kek
Kadın Budu Köfte
Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Antep Fıstıklı Spoonful
Pırasalı Fit Börek (Diyettekilere Özel)
Hdabla | © 2025 |