Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
- 1 paket petibör bisküvi (sade yahut kakaolu)
- 1 su bardağı sıcak su + 1 tatlı kaşığı granül kahve (bisküvileri batırmak için)
Karamel sos için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı krema yahut süt
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın. Karıştırarak pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alın.
- Vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Granül kahveyi sıcak suda eritip soğumaya bırakın.
- Bisküvileri bu kahveli karışıma yavaşça batırıp çıkarın (çok bekletme, dağılmasın).
- Borcama kahveye batırılmış bisküvileri dizin.
- Üzerine muhallebi dökün.
- Bu süreci sırayla tekrar edin.
- En üst kata muhallebi gelecek halde bitirin.
- Toz şekeri tavada kısık ateşte eritin.
- Rengi dönüp karamel kokusu gelince tereyağını ekleyin (dikkatli ol, sıçrayabilir).
- Ardından süt yahut kremayı azar azar ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.
- Soğuduktan sonra tatlının üzerine dökün.
- Tatlıyı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
- En az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
- Üzerine ceviz, fındık kırığı ya da çikolata modülleri serpebilirsin. 🍫🥜 istersen karamel sosun bir kısmını servis sırasında da farklı gezdirebilirsin.
Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






