Çilekli Köstebek Pasta
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek ı̇çin;
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 150 gram bitter çikolata
- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması ı̇çin;
- Yarım litre süt( 2.5 su bardağı)
- Yarım su bardağı artı bir yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker( bir iki parmak eksik koyabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağı
- 50 gram beyaz çikolata
- Çilek
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- Ardından bir kaba yumurta, vanilin ,yağ ve şekeri ekleyip uygunca çırpalım.
- Sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Ardından erittiğimiz çikolatayı ekleyelim bu sırada çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ekleyip tekrar çorpalım.
- Hazır olan kek hamurumuzu, içine yağlı kağıt serip etrafını yağladığımız kelepçeli kalıbımıza döküp yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. ( çıkarmadan önce kürdan yardımı ile denetim edelim. ).
- Kremamız için bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilin koyup, göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Pişip büsbütün soğuyan kekimizin kelepçesini açıp yarım cm olacak şekilde üstünden kesip bi kabın içine ufalayalım.
- Daha sonra kekimizi kalıptan çıkarıp,yağlı kağıdı alıp aksi bir şekilde tekrar kalıba geri koyalım.
- Kelepçesini kapatıp çilekleri ikiye bölüp kekimizin üzerine yerleştirelim ve kremamızıda çileklerin üstüne döküp güzelce yayalım.
- Ufaladığımız kekide kremamızın üzerine hafiçe bastırarak koyalım. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun🥰.
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








