Glutensiz Cheesecake

Glutensiz Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 500 gram labne
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un ( 100 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Tabanı için;

  • 1 paket petit clasico /glutensiz bisküvi
  • 1 paket chocotti /glutensiz paket kurabiye
  • 50 gram tereyağ

Glutensiz Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvi ve kurabiyeyi rondodan geçirip erimiş tereyağ/sade yağla ovup tepsinin tabanına ezerek sıkıştırıyorum. 170 derece ısıtılmış fırında 5-6 dk pişiriyorum yalnızca tabanı.
  2. Bir kapta peyniri yumurtayı şekeri çırpıp, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırıyorum. Kıvamı biraz koyu geldi gözüme yoğurt ekledim.
  3. Paket labne kullanacaksanız kıvamı uygun olabilir yeniden olmazsa yoğurt yada paket krema ekleyebilirsiniz kıvam alması için. Ben meskende yaptıgım labneyi kullandım.
  4. Fırından çıkan tabanı soğumaya bırakın. [ilk sıcağıyla cıkınca keki dökmeyin. ].
  5. 180 dereceye ayarlayın fırını, taban soğuduktan sonra keki döküp 25 dk 180 derecede, 10 dk 160 derecede pişirin. Fırını kapatın içinde bi on dakika kadar daha beklesin. Sallayıp denetim edebilirsiniz sallanıyorsa pişmemiştir.
  6. Düşük ısıda denetim ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
  7. Piştikten sonra kenarda soğumaya bırakın.
  8. Sos için tüm malzemeyi tencereye alıp kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirin. Onuda soğumaya bırakın. Yaklaşık bir saat sonra sos ve keki bir ortaya getirin ve dolaba kaldırın.
  9. Mümkün olduğu kadar dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Glutensiz Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Salçası (Kahvaltılık)
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Lorlu Poğaça
Kendi Sosunda Makarna
Süt Turtası
Sütlü Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |