Tavuk Salatası
Tavuk Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 adet havuç
- 4 adet marul
- 1 adet salatalık
- 1 adet elma
- Limon
Tavuk sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
Salata sosu için;
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuk Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp bir kap içerisinde yoğurt ,kırmızı toz biber ,tuz ve kajun baharatı ekleyip karıştırıyoruz ve sonra airfiryr de pişiriyoruz.
- Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile tavada pişiriyoruz tarator yapar üzere.
- Poşet mısır varsa elinizde 1 su bardağı kaynar suda ocakta pişiriyoruz.
- Biz onlar pişerken marul salatalık ve elmayı bir kaseye doğruyoruz ,elmaları limon sıkıp karıştırın hangi elma olduğu fark etmez ,elinizde avakoado varsa ekleyin daha da lezzetli oluyor.
- Pişen materyalleri de ekliyoruz kap içerisine ve biraz tuz ,limon sıkıp biraz da toz kırmızı biber harmanlıyoruz ve afiyetle yiyoruz.
- Diyette olanlar için de doyurucu bir tabak oluyor kesinlikle deneyin ve fotoğraf atın farklı eklemeler de yapıp deneye bilirsiniz.
Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










