Kıyır Poğaça
Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- Beyaz peynir yahut kaşar peyniri
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri oda sıcaklığında karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Ortasına kaşar peyniri yahut beyaz peynir koyarak hal verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








