Kıyır Poğaça

Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • Beyaz peynir yahut kaşar peyniri

Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri oda sıcaklığında karıştırma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Ortasına kaşar peyniri yahut beyaz peynir koyarak hal verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Dalgona Kahve ( Ev Yapımı Soğuk Kahve)
Puf Poğaça
Kabak Tatlısı (Tencerede)
Brokolili Esmer Bulgur Pilavı
Humuslu Salata
Hdabla | © 2025 |