Soğuk Çay

Soğuk Çay Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-1, 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı yeşil çay
  • 3-4 adet kuru hibisküs
  • 1 tutam kuru reyhan
  • 2 dilim limon (kalınca kesilmiş)
  • 1 dilim doğranmış ananas ya da
  • 1 küçük şeftali rendelenmiş(isteğe bağlı)
  • *Tatlandırmak isterseniz 1 yemek kaşığı bal

Soğuk Çay Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kavanoza tüm materyaller konur.
  2. Kavanozun kapağı kapatılıp buzdolabına koyulur.
  3. Buzdolabında 6 ila 12 saat ortasında bekletip sonra süzülür.
  4. Yoğun bir tat isterseniz 12 saatte elde ediliyor.
  5. Daha yumuşak bir tat için 6-8 saat kâfi oluyor.

Afiyet olsun.

*ben 1 litrelik kavanoz kullandım. Tatlandırmak için dilerseniz süzdükten sonra 1 bardak ananas suyu ek edebilirsiniz. Karışımı akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyuyorum sonraki güne hazır oluyor.

Süzdükten sonra buzdolabında 3-4 gün taze kalıyor.

Soğuk Çay Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Krep Gözleme
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Fırın Kağıdında Tavuk Pirzola
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
Balkabak Çorbası
Etli Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |