Aşure Tarifi (Deneyen Herkes Tarifini İstedi) (Videolu)
Aşure Tanımı (Deneyen Herkes Tanımını İstedi) İçin Malzemeler
- 4 su bardağı aşurelik buğday
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 çorba kasesi dolusu nohut(kuru hali)
- 1 çorba kasesi dolusu fasülye
- 1 tane yeşil elma
- 7-8 tane karanfil
- Bir çimdik tuz
- 1 çorba kasesi kuru üzüm
- 400 gram haşlanmış çiğ yer fıstığı
- Yarım kase dut kurusu
- Çok az limon kabuğu rendesi
- Küp küp doğranmış kayısı
- 5 su bardağı şeker
Üzerine süslemek için:
- Fındık
- Üzüm
- Antepfıstığı
- Tarçın
- Kayısı
- Kuru incir
Not: yer fıstığı nohut fasülye öncesinde kesinlikle haşlanmalı.
Şeker ölçüsünü de kendi damağıınıza nazaran ayarlamanız çok daha düzgün olacaktır
Aşure Tanımı (Deneyen Herkes Tanımını İstedi) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir geceden öncesinden ıslattığınız buğdayımızı uygunca haşlıyoruz ,daha sonra içerisine bulgur ,pirinç ,haşlanmış nohut ve fasulyeyi de ekliyoruz güzelce pişiyor.
- Daha sonra dut kurusu, haşlanmış yer fıstığı, kayısı ,üzüm, tuz ,elmaya batırılmış karanfil ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra elmayı çıkarıyoruz.
- Biraz da limon kabuğu rendesi ekleyip şekerimizi de ekleyip uygunca pişiriyoruz daha sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
- Aşuremiz dinlendikten sonra servis tabaklarını alıp üzerine fındık ,kayısı ,ceviz, antepfıstığı, tarçın ,üzümle süsleyip servis yapıyoruz.

Aşure Tanımı (Deneyen Herkes Tanımını İstedi) Fotoğraflı Yapılışı












