Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tane kalçalı tavuk but
- 1 tane havuç
- Tuz
- Kara biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağından biraz fazla şehriye
- 1 litre su
- Yarım limon
- Maydanoz
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zerzevatları alıyoruz. İçine tavuk budunuda koyuyoruz.
- İçine tuz, kara biber, zerdeçal ekliyoruz.
- Üzerine 1 litre su ekliyoruz ve yumuşayana kadar düdüklüde pişiriyoruz.
- Yumuşadıktan sonra tavuk budunu çorbanın içinden çıkarıyoruz.
- Sebzeleri blenderdan geçiriyoruz. Sonrasında etleri didiyoruz.
- Çorbayı ocağa alıyoruz. İçine şehriye ve dittiğimiz tavukları da ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra. İçine yarım limon sıkıyoruz, maydanoz doğruyoruz biraz daha kaynadıktan sonra.
- Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










