Batman Çöreği
Batman Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk paket tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 tane yumurta iki adedinin sarısını ayırın
- 1 tatlı kaşığı toz maya
Üstü için;
- 2 yumurta sarısı
- Sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Batman Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için şu süt şekeri ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
- Ardından yağları ekleyip karıştıralım unun üstüne maya koyup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip güzelce hamurlayalım.
- Hamur hazır olduktan sonra üstünü örtüp yaklaşık kırk yada elli dakika bekletelim.
- Mayalanan hamuru alıp mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp bir bezin yada unlanmış tepsiye koyalım.
- Yağlanmış tepsiye yuvarlak hamuru alıp koyalım ve elimizle bastırarak biraz genişletelim.
- Üstüne ayırdığımız yumurta ve sıvı yağı sürelim, daha sonra susamları serpelim.
- Parmağımızla ortasına delik açtıktan sonra 250 derecede fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz,şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Batman Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














