Batman Çöreği

Batman Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk paket tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 tane yumurta iki adedinin sarısını ayırın
  • 1 tatlı kaşığı toz maya

Üstü için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Batman Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için şu süt şekeri ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
  2. Ardından yağları ekleyip karıştıralım unun üstüne maya koyup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip güzelce hamurlayalım.
  3. Hamur hazır olduktan sonra üstünü örtüp yaklaşık kırk yada elli dakika bekletelim.
  4. Mayalanan hamuru alıp mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp bir bezin yada unlanmış tepsiye koyalım.
  5. Yağlanmış tepsiye yuvarlak hamuru alıp koyalım ve elimizle bastırarak biraz genişletelim.
  6. Üstüne ayırdığımız yumurta ve sıvı yağı sürelim, daha sonra susamları serpelim.
  7. Parmağımızla ortasına delik açtıktan sonra 250 derecede fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz,şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Batman Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Şalgam Salatası
Hamburger
Pratik Ve Lezzetli Kabak Yemeği
Girit Usulü Bezelye
Yumurtasız Yayla Çorbası
Pizza
Hdabla | © 2025 |