Acuka ( Meşhur Köfte Yanı Sosu )

Acuka ( Meşhur Köfte Yanı Sosu ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 4-5 adet ceviz
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çimdik toz şeker

Acuka ( Meşhur Köfte Yanı Sosu ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salçamın tuz oranı kâfi geldiği için tuz eklemedim. Siz salçanıza nazaran ek edebilirsiniz gerekirse. Konut salçası kullanıyorum ve çok katı kıvamlı değil. Hazır salça kullananlar akışkanlık için gerekirse çok az su ekleyebilirler !!!
  2. Salçalar, ceviz ,ve sirke, şeker rondoya alınır. 👉🏼👉🏼
  3. Zeytinyağı kaynatmadan ısıtılır.
  4. Baharatlar ve irice doğranmış sarımsak bir kaseye alınır.
  5. Üzerine sıcak yağ dökülür.
  6. Bu formda baharatlar aromasını çok hoş halde bırakır ve sarımsak da hafif piştiği için dolapta daha uzun müddet dayanır.
  7. 5 dakika sonra baharatlı yağ rondoya eklenerek çekilir.
  8. Kıvamı ve tuzu denetim edilir.

Afiyet olsun ❣️❣️❣️ bu formda buzdolabında 3-4 gün koruma edebilirsiniz.

Acuka ( Meşhur Köfte Yanı Sosu ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soya Soslu Makarna
Kadife (Red Velvet) Pasta
Arap Usulü Kepse Pilavı
Pirinçsiz Pilav
Muzlu Cheesecake
Kadayıflı Burma Baklava
Hdabla | © 2025 |