Kolay Tuzlu Kurabiye

Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 yumurta akı içine
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri derin bir kapta karıştırın yeterlice yoğurun.
  2. İki adet yağlı kağıdın ortasına hamuru koyun ve merdane ile milföy hamuru kalınlığında olacak biçimde açın açtığınız hamuru bıçakla evvel iki parmak eninde kesin.
  3. Sonra onları üç parmak uzunluğunda kurabiye olacak formda kesin.
  4. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  5. Önceden güzelce ısınmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Salçası
Tencerede Tek Kişilik Sufle
Katmer Tarifi Tel Tel
Patatesli Patlıcan Oturtma
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
2 Renkli Tatlı
Hdabla | © 2025 |