Kolay Tuzlu Kurabiye
Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta akı içine
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri derin bir kapta karıştırın yeterlice yoğurun.
- İki adet yağlı kağıdın ortasına hamuru koyun ve merdane ile milföy hamuru kalınlığında olacak biçimde açın açtığınız hamuru bıçakla evvel iki parmak eninde kesin.
- Sonra onları üç parmak uzunluğunda kurabiye olacak formda kesin.
- Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Önceden güzelce ısınmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Kolay Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






