Güveçte Zade Kebabı

Güveçte Zade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan /2 tane patates
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Patates ve patlıcanı yağlamak için,

  • 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Güveçte Zade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti tencereye alalım yüksek ateşte kavuralım, üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip haşlayalım, suyunu çekip yumuşayan etin üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyelim kavurmaya başlayalım.
  3. Üzerine yemeklik doğranmış domatesi ekleyelim,tuz ve baharatları ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
  4. Patlıcanları alacalı soyup enine ince dilimler formunda keselim tuzlu suda 20 dakika bekletelim ,patatesleri küp halinde doğrayalım.
  5. Patlıcanları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
  6. Üzerine fırça yardımıyla yağ sürelim,başka bir fırın kabına patatesleri tuz ve yağ ekleyip karıştıralım.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecede patlıcan yumuşayana kadar patates kızarana kadar pişirelim,güveç kaplarını biraz yağlayalım.
  8. Pişen patlıcanları kenardan sarkacak formda dizelim .
  9. Ortasına iç harçtan koyup kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım.
  10. Üzerine rendelenmiş yahut dilimlenmiş kaşar peyniri rendesi serpelim .
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  12. Yanında mis üzere pirinç pilavıyla sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Güveçte Zade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Nefis Taco Tarzında Lavaş Arası Tavuk
Karınca Tatlısı
Susamlı Sarımsaklı Meze
Kaşık Tatlısı
Vanilya Pudingli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |