Güveçte Zade Kebabı
Güveçte Zade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane patlıcan /2 tane patates
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Patates ve patlıcanı yağlamak için,
- 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Güveçte Zade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti tencereye alalım yüksek ateşte kavuralım, üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip haşlayalım, suyunu çekip yumuşayan etin üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyelim kavurmaya başlayalım.
- Üzerine yemeklik doğranmış domatesi ekleyelim,tuz ve baharatları ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim .
- Patlıcanları alacalı soyup enine ince dilimler formunda keselim tuzlu suda 20 dakika bekletelim ,patatesleri küp halinde doğrayalım.
- Patlıcanları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
- Üzerine fırça yardımıyla yağ sürelim,başka bir fırın kabına patatesleri tuz ve yağ ekleyip karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede patlıcan yumuşayana kadar patates kızarana kadar pişirelim,güveç kaplarını biraz yağlayalım.
- Pişen patlıcanları kenardan sarkacak formda dizelim .
- Ortasına iç harçtan koyup kenardaki patlıcanları üzerine kapatalım.
- Üzerine rendelenmiş yahut dilimlenmiş kaşar peyniri rendesi serpelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Yanında mis üzere pirinç pilavıyla sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Güveçte Zade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















