Antep Usulü Tarhana
Antep Yöntemi Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dövme
- 1 kilo köy yoğurdu
- 1 yemek kaşığı tuz
Antep Tarzı Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarhana geceden ıslatılır.
- Sabahta süzülüp tencerede konulur pişirmeye bırakılır.
- Önce yüksekten pişirilir, piştikten sonra orta ara karıştırılır tabanı tutmasın diye .
- Sonra yoğurt süzülür, bir süzme pekala ile 1 saat kadar dinleniyor.
- Daha dövme yaklaşık 2 saatte kadar pişirilir ve yeterli pişmesi gerekli .
- Piştikten sonra tencereye rastgele bir tepsiye alınır, soğumaya bırakılır .
- Süzdüğümüz yoğurdu dinlenen dövmeye konulur, üstüne tuz eklenir yeterlice karıştırılır 1 saat 1,5 saat dinlendirilir .
- Sonrasında bir kaşık yardımı ile kaşık kaşık alıp tepsiye döküp güneş gören yere üstüne tül kapatılır.
- Dam falan varsa kuslar yemesin diye 4. Yahut 5 günde kuruması lazım güzelce kuruduktan sonra kaba konulur mis üzere tarhana çorbası yapılır ,deneyenlere afiyet olsun.
Antep Tarzı Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










