Antep Usulü Tarhana

Antep Yöntemi Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dövme
  • 1 kilo köy yoğurdu
  • 1 yemek kaşığı tuz

Antep Tarzı Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarhana geceden ıslatılır.
  2. Sabahta süzülüp tencerede konulur pişirmeye bırakılır.
  3. Önce yüksekten pişirilir, piştikten sonra orta ara karıştırılır tabanı tutmasın diye .
  4. Sonra yoğurt süzülür, bir süzme pekala ile 1 saat kadar dinleniyor.
  5. Daha dövme yaklaşık 2 saatte kadar pişirilir ve yeterli pişmesi gerekli .
  6. Piştikten sonra tencereye rastgele bir tepsiye alınır, soğumaya bırakılır .
  7. Süzdüğümüz yoğurdu dinlenen dövmeye konulur, üstüne tuz eklenir yeterlice karıştırılır 1 saat 1,5 saat dinlendirilir .
  8. Sonrasında bir kaşık yardımı ile kaşık kaşık alıp tepsiye döküp güneş gören yere üstüne tül kapatılır.
  9. Dam falan varsa kuslar yemesin diye 4. Yahut 5 günde kuruması lazım güzelce kuruduktan sonra kaba konulur mis üzere tarhana çorbası yapılır ,deneyenlere afiyet olsun.

Antep Tarzı Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Deposu)
Supangle (Orijinal Tarif)
Öğrenci Bütçeli Leziz Salata
Karamelize Elmalı Kek
Fındıklı Hurmalı Muffin
Burma Baklava
Hdabla | © 2025 |