Aşure
Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı aşurelik buğday ( yarma)
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış fasülye
- 400-500 gram şeker ( damak tadınıza göre)
- 1 su bardağı kuru üzümü
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş fındık
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı küp doğramış kayısı ( sarı olandan)
- 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
- Nar taneleri
- Antep fıstığı
- Badem
- Fındık
- Ceviz
- Kayısı
- İncir
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan buğdayları (yarma) bol suda yıkayıp sabaha kadar suda bekletip,nohut ,fasulyeyi akşamdan ıslatın.
- Yıkanmış suyu süzülmüş yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Nohut ve fasülyeyi farklı başka haşlayın.
- Suyunu çeken yarmaya sıcak su eği edip kaynayınca haşlanmış nohut ve fasülyeyi ek ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Akşamdan sıcak suda bekletilmiş badem, fındık ceviz ve kuru üzümü bir kaç kez yıkayıp süzüp çorbaya ekleyelim.
- Portakal rendesi ve suyunu ekleyelim.
- Küp kesilmiş kayısı ve elmayı son olarak şekeri ekleyip devamlı karıştırarak 5-10 dk kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Kıvamı koyu olursa sıcak su eklemesi yapabilirdiniz.
- Kaselere paylaştırıp ılıdıktan sonra istediğiniz üzere süsleyip, 12 -15 kapıya dağıtabilirsiniz. Lokmamız kabul olsun🙏.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















