Soğuk Çorba
Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2,5 su bardağı yarma
- 3 kilo yoğurt
- 10-12 küp buz küpleri
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben yarmayı da nohutuda bir gece evvelce ıslatmıyorum direk yarmayı ve nohutu farklı başka olarak düdüklü tencerede haşlıyorum .
- Sularını üstlerinden bir karış kadar geçecek formda koyuyorum .
- Yarma kaynamaya başladıktan sonra düdüğünü kapatınca altını kısarak 30-35 dakikada haşlanıyor.
- Nohut ise düdüğü kapatınca kısık ateşte 45 dakikada hoş oluyor.
- Yarma ve nohut haşlandıktan sonra süzüp soğuduktan sonra genişçe bir kapta yoğurdu ekliyorum hiç su koymuyorum buz küpleri kâfi oluyor.
- En son nane ve zeytinyağını ekleyerek buzdolabına kaldırıyorum. Afiyet şifa olsun 😊🌺.
Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







