Soğuk Çorba

Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2,5 su bardağı yarma
  • 3 kilo yoğurt
  • 10-12 küp buz küpleri
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben yarmayı da nohutuda bir gece evvelce ıslatmıyorum direk yarmayı ve nohutu farklı başka olarak düdüklü tencerede haşlıyorum .
  2. Sularını üstlerinden bir karış kadar geçecek formda koyuyorum .
  3. Yarma kaynamaya başladıktan sonra düdüğünü kapatınca altını kısarak 30-35 dakikada haşlanıyor.
  4. Nohut ise düdüğü kapatınca kısık ateşte 45 dakikada hoş oluyor.
  5. Yarma ve nohut haşlandıktan sonra süzüp soğuduktan sonra genişçe bir kapta yoğurdu ekliyorum hiç su koymuyorum buz küpleri kâfi oluyor.
  6. En son nane ve zeytinyağını ekleyerek buzdolabına kaldırıyorum. Afiyet şifa olsun 😊🌺.

Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Diyet Salata
Tavuk Yahni
Şekerpare
Sütlü Kurabiye (Videolu)
Harika Ötesi Hünkar Beğendi
Gaziantep Usulü Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |