Limonlu Ve Nişastalı Kek
Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığı)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım dilim limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Pudra şekeri
Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpacağız. Daha sonra içine 1 su bardağı sıvı yağımızı, 1 su bardağı yoğurdumuzu (dileyen süt kullanabilir) ekleyip çırpmaya devam edeceğiz.
- Daha sonra ise 1 su bardağı nişasta ve 2 su bardağı unumuzu ekleyip çırpmaya devam edeceğiz. Bu noktada kabartma tozuyla vanilyamızı da kekimize ekleyelim.
- Son olarak limonun suyuyla limon kabuğu rendemizi de ekleyelim. Fırınlanmaya hazır. 😊 ben kelepçeli kalıpta yaptım kızlar. Kalıbın altına yağlı kağıdı koydum kilitledim keki ekledim bir iki kere tezgaha vurdum ki içinde ki hava çıksın diye.
- Önceden ısıttığım 160 derece fansız fırında alt üst olarak pişmeye bıraktım. Birinci 20 dk fırını açmak yok 🙂 sonrasında ağır ağır pişip üzeri kızardığında fırından çıkaralım.
- Tamamen soğuduğu vakit üzerine pudra şekeri ekliyoruz. Nasıl süslemek isterseniz süsleme size ilişkin. Afiyet şifa olsun 🌸.
Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








