Limonlu Ve Nişastalı Kek

Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığı)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım dilim limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Pudra şekeri

Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpacağız. Daha sonra içine 1 su bardağı sıvı yağımızı, 1 su bardağı yoğurdumuzu (dileyen süt kullanabilir) ekleyip çırpmaya devam edeceğiz.
  2. Daha sonra ise 1 su bardağı nişasta ve 2 su bardağı unumuzu ekleyip çırpmaya devam edeceğiz. Bu noktada kabartma tozuyla vanilyamızı da kekimize ekleyelim.
  3. Son olarak limonun suyuyla limon kabuğu rendemizi de ekleyelim. Fırınlanmaya hazır. 😊 ben kelepçeli kalıpta yaptım kızlar. Kalıbın altına yağlı kağıdı koydum kilitledim keki ekledim bir iki kere tezgaha vurdum ki içinde ki hava çıksın diye.
  4. Önceden ısıttığım 160 derece fansız fırında alt üst olarak pişmeye bıraktım. Birinci 20 dk fırını açmak yok 🙂 sonrasında ağır ağır pişip üzeri kızardığında fırından çıkaralım.
  5. Tamamen soğuduğu vakit üzerine pudra şekeri ekliyoruz. Nasıl süslemek isterseniz süsleme size ilişkin. Afiyet şifa olsun 🌸.

Limonlu Ve Nişastalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)
Yumurtasız Poğaça
Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı
Porsiyonluk Pizza
Ayva Reçeli
Örgü Poğaça
Hdabla | © 2025 |