Kahvaltıya Nefis Poğaça

Kahvaltıya Nefis Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 3 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • Rendelenmiş peynir (evinizde olan rastgele bir peynir olur)
  • Maydanoz
  • 1’er çay kaşığı olarak karabiber, nane, kekik, pul biber

Üstü ve yanlarını bulamak için;

  • 1 adet yumurta (sarısı farklı beyazı farklı tabağa alınacak)
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Kahvaltıya Nefis Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Selamün aleyküm. Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup rendeleyelim, içine rendelenmiş peynir ve baharatları ekleyip bir köşeye bırakalım.
  2. Poğaçanın hamuru için; su, süt ve mayayı bir kaba koyup karıştıralım ve başka materyalleri de ekleyip karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir formda un ekleyelim.
  3. Hamur hazır hale geldikten sonra mayalanması için üstünü örtüp yaklaşık 40 dakika bekletelim.
  4. Mayalanan hamuru tezgahta merdane ile uzunlamasına açalım ve üstüne hazırladığımız patates harcını sürelim, bıçakla iki parmak genişliğinde kesip, daha sonra rulo halinde saralım sardıktan sonra üstünü biraz bastırın, sonra yanlarını evvel yumurtaya sonra da susama bulayıp, tepsiyle dizelim.
  5. Üstünede yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüp, altı üstü kızarana kadar 250 derecede fırında bekletelim şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Kahvaltıya Nefis Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
Dubai Çikolatası
Kuskus Salatası
Unsuz Coconut Kek (Pcos Dostu – 1 Porsiyon)
Enginar Çorbası
Tavada Üzümlü Kek
Hdabla | © 2025 |