Baklavalık Yufkadan Kuplar
Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 kaşık tereyağı
- 1 paket krema
Üzeri için;
- 5-6 yaprak baklavalık yufka
- 1 kaşık tereyağı
Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağını eritip baklavalık yufkaların üzerine gezdirip, gelişi hoş fırında kızarsan kadar bekletiyoruz kızarınca soğumaya alıyoruz soğuyan yufkaları elimizle kırıyoruz.
- 2 kaşık tereyağını tencerede eritip 4 kaşık umuda ekleyip pembeleşsene kadar kavuruyoruz, kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ilave edip yeterlice karıştırıyoruz ayrıyeten nişastasınıda ekleyip, katılaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğumaya alıyoruz soğuyunca kremayı ek edip çırpıyoruz ve kuplara döküyoruz üzerlerine kızarıp kırdığımız yufkaları döküp servise sunuyoruz.
Baklavalık Yufkadan Kuplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











