Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama

Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sorgum unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu isteğe bağlı
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 su bardağı sorgum unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Arzu ederseniz hamuruna çörek otu koyabilirsiniz.

Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı çarptıktan sonra karbonat ve sirkeyi ek edip, tekrar karıştırın.
  2. Diğer gereçleri de ekleyip, ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.
  3. Hamuru üç eşit modüle bölün, şekillendirip ısınmış tavada orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Supangle (Pastane Usulü )
Kelek Dolması
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Sufle
Hdabla | © 2025 |