Semiz Otu Turşusu
Semiz Otu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet semiz otu
- 4 büyük diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Kaynar sıcak su
Yarım litrelik kapaklı kavanoz
Semiz Otu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Selam hanımlar. Semiz otlarını güzelce yıkayalım suyunu bir hoş süzelim ve doğrayalım ne çok küçük olacak ne de çok büyük olacak halde.
- Kavanozumuzun en tabanına ezilmiş sarımsaktan bir ölçü koyalım sonra üzerlerine semiz otlarını koymaya başlayalım bir ölçü semiz otunu koyduktan sonra yeniden ezilmiş sarımsağımızdan koyalım (birazını da en üste koyacak kadar ayıralım)
- Kalan semiz otlarını bastıra bastıra kavanoza yerleştirelim en üste kalan sarımsakları kaya tuzunu ve sirkeyi koyalım son olarak kaynar suyumuzu dökelim, bir bıçak yardımıyla kenarlarına bastıralım.
- Kavanozda eksilen suyu tamamlayalım kapağını sıkı sıkı kapatalım karanlık ve serin bir yerde saklayalım 1 hafta sonra yemeğe hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰
Semiz Otu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










