Semiz Otu Turşusu

Semiz Otu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet semiz otu
  • 4 büyük diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Kaynar sıcak su

Yarım litrelik kapaklı kavanoz

Semiz Otu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Selam hanımlar. Semiz otlarını güzelce yıkayalım suyunu bir hoş süzelim ve doğrayalım ne çok küçük olacak ne de çok büyük olacak halde.
  2. Kavanozumuzun en tabanına ezilmiş sarımsaktan bir ölçü koyalım sonra üzerlerine semiz otlarını koymaya başlayalım bir ölçü semiz otunu koyduktan sonra yeniden ezilmiş sarımsağımızdan koyalım (birazını da en üste koyacak kadar ayıralım)
  3. Kalan semiz otlarını bastıra bastıra kavanoza yerleştirelim en üste kalan sarımsakları kaya tuzunu ve sirkeyi koyalım son olarak kaynar suyumuzu dökelim, bir bıçak yardımıyla kenarlarına bastıralım.
  4. Kavanozda eksilen suyu tamamlayalım kapağını sıkı sıkı kapatalım karanlık ve serin bir yerde saklayalım 1 hafta sonra yemeğe hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰

Semiz Otu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırtıl Kurabiye
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Kolay Çocuk Pastası
Köz Patlıcan Salatası
Kurabiye Güzeli
Saklı Bahçe Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |