Süzme Çorbası

Süzme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet büyük soğan
- 6 adet ise sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Süzme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkıyoruz ve ondan sonra üzerine 6 su bardağı su ek edip yeterlice pişene kadar hamur kıyamına gelene kadar pişirin.
- Piştikten sonra ise tuz ek edelim.
- Soğanı rondoda çekelim.
- Sarımsağı da birebir biçimde içine ek edelim.
- Tencerenin sonra ise üzerini basacak kadar kaynanmış su ek edelim .
- Piştikten sonra ise tuz atabilirsiniz.
- Tavamıza 1 kepçe ayçiçek yağı ek kızlıktan sonra 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nane ek edip çorbaya ek edelim .Şimdiden yapacaklara afiyet şifa olsun umarım beğenirsiniz 😊.
Süzme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
