Sütlü Mısır Çorbası

Sütlü Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1. Un ve tereyağı kokusu çıkana kadar kavrulur. Bu etapta daima karıştıralım ki unumuz yanmasın.
  2. Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de olağan olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ek edilir ve karıştırılır.
  4. Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İnce ince kıyılmış dereotu eklenir.
  5. Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve toz biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buz Gibi Acısız Limonata
Acıbadem Kurabiyesi
Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası
Pastane Şekerparesi
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü)
Kabak Ve Tulum Peynirli Kereviz Salatası (5 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |