Marmelatlı Kurabiye
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- İstenilen renkte marmelat
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini bir yoğurma kabına alalım. Üzerine pudra şekerini ve başka materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında ele yapılmayan bir hamur yoğuralım.
- Küçük küçük hal verip, ortasına bir ince oklavayla hal verelim. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkartıp, soğuyan kurabiyenin üzerine marmelat dökelim servise hazır.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







