Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 su bardağı garnitür
- 2 yemek kaşığı terayağ
- Tuz
- 2 su bardağı soğuk su
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye tereyağ alınır eritilir. Sonra üzerine su eklenir. (kaynar değil olağan oda ısısında olacak) bu evrede tuz da ekleyebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca pirinç çok az yıkanıp süzülüp eklenir (önceden yıkayıp bekletmeyin ve çok fazla yıkamayın kırılır)
- Süzülen pirinç kaynayan suya bırakılır birkaç cins karıştırılır garnitürler eklenir tekrar bir cins karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte kaynayana kadar beklenir. Kaynamaya başladığı an en kısığa alınıp suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çekip üstü göz göz olunca altı kapatılır üstüne bir havlu ya da havlu kağıt kapatılıp en az 20 dk demlenmesi için bırakılır.
- Sonra kapak açılıp kaşıkla havalandıra havalandıra köşelerden ortaya gerçek nazikçe karıştırılır. Hazır olan pilav çabucak servis edilir.
Not:Basmati pirinç başka pirinçlere nazaran çok daha hassas olduğu için; suda bekletilmez, çok fazla yıkanmaz, çok karıştırılmaz.
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















