Patates Mantısı Tarifi (Videolu)

Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet haşlanmış patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı su

Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım, kabuklarını soyduktan sonra soğumaya bırakalım.
  2. Patatesleri ezelim yahut rendeleyelim hamur kıvamına getirilir.
  3. Ezmiş olduğumuz patatese öteki materyalleri ekleyelim uygunca yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp, yuvarlayalım parmak ucumuzla küçük çukurlar yapalım.
  5. İçerisine sarımsaklı yoğurdumuzdan ikişer kasık koyalım.
  6. Üzerine salçalı sosumuzu ekleyelim.

Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Nohut Şehriye Salatası
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi
Yoğurtlu Mercimek Mezesi
Elmalı Havuç Topu
Semizotlu Buğday Salatası
Hdabla | © 2025 |