Yoğurtlu Mercimek Mezesi

Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 mg
- 3 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su
- Pulbiber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- 6-7 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 adet limon
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 kase yoğurt
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerine 6 su bardağı su koyarak karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Arada karıştırarak, (üzerine biriken köpükleri kaşıkla atıyoruz.
- Suyunu çekip püre kıvamına gelince ocağı kapatıp diğer bir kaba aktarıyoruz.
- Pulbiber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, tuz ek ederek düzgünce karıştırıyoruz.
- Soğuyunca sarımsak, limon suyu, dereotu,zeytinyağı ve yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz. (dereotu olmadığı için ben ekleyemedim😊).
- İyice soğuyunca üzerine zeytinyağını ısıtıyoruz. Nane ve tozbiber ek ederek yakmadan ocağı kapatıyoruz.
- Mezenin üzerine yağı gezdiriyoruz nefis mezemiz hazır afiyet olsun 😊.
Yoğurtlu Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








