Kabak Mezesi

Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kabak
  • 3-4 adet ceviz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Bir demet dereotu

Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar biraz kalın olacak halde soyulacak,kabuklar ince şerit halinde doğranacak.
  2. Rende ile kabaklar rendelecek rendelenen kabakları tavada bir ölçü sıvı yağ ile sotelenecek sonra soğumaya bırakılacak.
  3. Şerit halinde doğranan kabuklarda başka sotelencek, soğumaya bırakılacak.
  4. Yoğurdun içerisine 1 diş sarımsak rendelenecek 1 çay kaşığı tuzda ek edilerek sote edilen kabağın üzerine yayılacak.
  5. Daha sonra yağda 1 çay kaşığı kırmızı toz biberle kavrulan cevizle birleştirilerek yoğurtlanan kabağın üzerine dökülecek.

Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kırmızı Biberli Makarna
Dışarda Pide Yemeye Son Vereceğiniz Mükemmel Tarif (Tam Ölçülü Yumuşacık Pide)(Videolu)
Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile
Döner İçin Sos Tarifi
Kavurmalı Hünkar Beğendi
Pastane Kurabiyesi Tadında Kakaolu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |