Kabak Mezesi
Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk kabak
- 3-4 adet ceviz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz biber
- Bir demet dereotu
Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar biraz kalın olacak halde soyulacak,kabuklar ince şerit halinde doğranacak.
- Rende ile kabaklar rendelecek rendelenen kabakları tavada bir ölçü sıvı yağ ile sotelenecek sonra soğumaya bırakılacak.
- Şerit halinde doğranan kabuklarda başka sotelencek, soğumaya bırakılacak.
- Yoğurdun içerisine 1 diş sarımsak rendelenecek 1 çay kaşığı tuzda ek edilerek sote edilen kabağın üzerine yayılacak.
- Daha sonra yağda 1 çay kaşığı kırmızı toz biberle kavrulan cevizle birleştirilerek yoğurtlanan kabağın üzerine dökülecek.
Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














