Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi (Çikolata Soslu)

Bardakta İrmik Tatlısı Tanımı (Çikolata Soslu) İçin Malzemeler

İrmik için:

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için:

  • 2 – 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Üzeri için (isteğe bağlı):

  • Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
  • Fındık vs.

Bardakta İrmik Tatlısı Tanımı (Çikolata Soslu) Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye 1 litre süt, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 su bardağı şeker alınır.
  2. Sürekli karıştırarak pişirilir. Yoğunlaşmaya başlayınca 1 paket vanilya eklenir.
  3. Kıvam alan irmik karışımı bardaklara eşit biçimde paylaştırılır.
  4. Ayrı bir tavada (teflon olmak zorunda değil), 2 – 2,5 su bardağı süt ile çikolata sosu pişirilir.
  5. Hazırlanan çikolata sosu, irmikli karışımın üzerine dökülür.
  6. Üzeri isteğe nazaran antep fıstığı, hindistan cevizi ya da öbür süslerle süslenir.
  7. Bardaklar buzdolabına kaldırılır, yeterlice soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun! 💓.

Bardakta İrmik Tatlısı Tanımı (Çikolata Soslu) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak, Kakao Muhallebili Kek
Izgara Köfte
Hurmalı Kinoa Topları
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Köfte Tarifi
Tepside Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |