Meyveli Borcam Pasta

Meyveli Borcam Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket kremşanti

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 200 gram beyaz çikolata

Meyveli Borcam Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için;yumurta ve şekeri köpürene ve beyaz renk olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Hazırlamış olduğumuz pandispanya harcımızı dikdörtgen borcamımıza döküyoruz.
  4. 170 derecede konturollü pişiriyoruz.
  5. Kreması için; vanilya ,kremşanti ,margarin hariç tüm gereçleri tencereye alıyoruz yoğunlaşana kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
  6. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve margarini ekliyoruz.
  7. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra kremşanti ekleyip çırpıyoruz .
  8. Daha sonra fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle ıslatıyoruz ,sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını döküp yayıyoruz.
  9. Üzerine istediğiniz meyveleri ekleye bilirsiniz ,ben muz ve böğürtlen koydum.
  10. Kremanın öteki yarısınıda meyvelerin üzerine döküp yayıyoruz.
  11. Daha sonra ganajı için kremayı biraz ısıtıp ocaktan alıyoruz beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz .
  12. Çikolata eriyip kıvam alınca üzerine döküyoruz.
  13. Ben fıstık kremasıyla süsledim siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz .
  14. En az 4,5 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Meyveli Borcam Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Un Helvası
Tepside Elmalı Turta
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar
İrmik Helvası (Tatlı Krizine Son)
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon
Nefis Kabak Helvası
Hdabla | © 2025 |