Meyveli Borcam Pasta
Meyveli Borcam Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket kremşanti
Ganajı için;
- 1 paket sıvı krema
- 200 gram beyaz çikolata
Meyveli Borcam Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için;yumurta ve şekeri köpürene ve beyaz renk olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz pandispanya harcımızı dikdörtgen borcamımıza döküyoruz.
- 170 derecede konturollü pişiriyoruz.
- Kreması için; vanilya ,kremşanti ,margarin hariç tüm gereçleri tencereye alıyoruz yoğunlaşana kıvam alana kadar karıştırıyoruz .
- Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve margarini ekliyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra kremşanti ekleyip çırpıyoruz .
- Daha sonra fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle ıslatıyoruz ,sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını döküp yayıyoruz.
- Üzerine istediğiniz meyveleri ekleye bilirsiniz ,ben muz ve böğürtlen koydum.
- Kremanın öteki yarısınıda meyvelerin üzerine döküp yayıyoruz.
- Daha sonra ganajı için kremayı biraz ısıtıp ocaktan alıyoruz beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz .
- Çikolata eriyip kıvam alınca üzerine döküyoruz.
- Ben fıstık kremasıyla süsledim siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz .
- En az 4,5 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Meyveli Borcam Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









