Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık (yarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 buçuk su bardağı kuru üzüm
- Yaklaşık 3 buçuk su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Çekilmiş fıstık
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpalım. Yağı ekleyelim.
- Ben kuru üzümün aromasını daha uygun vermesi için ölçünün yarısını robottan çektim o denli ekledim ve akabinde kuru gereçleri ekleyip yoğuralım.
- Klasik kurabiye hamuru sertliğinde olacak.
- Ben biçimini dondurma kaşığıyla verdim. Siz ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayabilirsiniz.
- Yumurta sarısı pekmezi çırpıp fırça ile kurabiyelere sürelim.
- Sonra nazikçe alıp çekilmiş fıstığa bandıralım.
- 170 derecede 20 dk ısıtılmış fırında pişirelim.
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










