En Güzel Aşure Tarifim (Muharrem Ayı Özel)
En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 150 gram kuru kayısı
- 150 gram kuru incir
- 150 gram kuru üzüm
- 1 su bardağından biraz az fındık
- 2 litre su (buğdayı haşlamak için)
- 4 litre sıcak su (gerektikçe eklemek için)
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
- 1,5 su bardağı sıcak süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) Nasıl Yapılır?
- Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayın.
- 2 litre suda yaklaşık 10 dakika kaynatın.
- Ocağı kapatıp tencerenin kapağını kapatarak buğdayları 1 gece bekletin (veya birkaç saat dinlendirin).
- 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı karanfili ekleyip birkaç dakika kaynatın. Akabinde süzüp suyunu ayırın.
- Kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın. Üzümlerle birlikte sıcak suda kısa mühlet bekletin, yumuşasınlar.
- Ertesi gün buğdayı tekrar ocağa alın. 4 litre sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinci ekleyin ve buğdaylar güzelce yumuşayana kadar orta ara karıştırarak pişirin.
- Haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyin. Sırasıyla kayısı, incir, üzüm ve fındığı ek edin. Karanfil suyunu dökün. 1,5 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Son olarak şekeri, bir fiske tuz ek edin.
- Aşure yoğunlaşmaya başlayacaktır. Su azaldıkça sıcak su ekleyebilirsiniz. Materyaller güzelce bütünleşene kadar orta ara karıştırarak 10-15 dakika daha kaynatın.
- Aşure ocaktan alındıktan sonra kaselere paylaştırın.
- Üzeri için nar, ceviz, fındık, tarçın üzere süslemeler kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında dinlendikçe kıvamı oturur.
En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) Fotoğraflı Yapılışı








