En Güzel Aşure Tarifim (Muharrem Ayı Özel)

En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 150 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 150 gram kuru üzüm
  • 1 su bardağından biraz az fındık
  • 2 litre su (buğdayı haşlamak için)
  • 4 litre sıcak su (gerektikçe eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz

En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayın.
  2. 2 litre suda yaklaşık 10 dakika kaynatın.
  3. Ocağı kapatıp tencerenin kapağını kapatarak buğdayları 1 gece bekletin (veya birkaç saat dinlendirin).
  4. 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı karanfili ekleyip birkaç dakika kaynatın. Akabinde süzüp suyunu ayırın.
  5. Kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın. Üzümlerle birlikte sıcak suda kısa mühlet bekletin, yumuşasınlar.
  6. Ertesi gün buğdayı tekrar ocağa alın. 4 litre sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinci ekleyin ve buğdaylar güzelce yumuşayana kadar orta ara karıştırarak pişirin.
  7. Haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyin. Sırasıyla kayısı, incir, üzüm ve fındığı ek edin. Karanfil suyunu dökün. 1,5 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Son olarak şekeri, bir fiske tuz ek edin.
  8. Aşure yoğunlaşmaya başlayacaktır. Su azaldıkça sıcak su ekleyebilirsiniz. Materyaller güzelce bütünleşene kadar orta ara karıştırarak 10-15 dakika daha kaynatın.
  9. Aşure ocaktan alındıktan sonra kaselere paylaştırın.
  10. Üzeri için nar, ceviz, fındık, tarçın üzere süslemeler kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında dinlendikçe kıvamı oturur.

En Hoş Aşure Tanımım (Muharrem Ayı Özel) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Tadında Armavut Ciğeri
Yeşil Fasulye
Vişneli Etimek Tatlısı
Tiramisu
Salatalık Mezesi
Portakallı Kereviz
Hdabla | © 2025 |