Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Et bulyon (isteğe göre)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikler mercimeklerimizi düdüklüde 5dk haşlıyoruz.
  2. Soğanı küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz bu basamakta bulyonu ekliyoruz eritiyoruz.
  4. Bulgurlarıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. En son haşlanmış olan mercimekleri ilave edip suyunu koyuyoruz.
  6. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun 😋.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Kurabiye
İç Pilav
Gaygana
Vişneli Tart Kurabiye
Red Velvet
Leopar Desenli Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |