Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet küçük soğan
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Et bulyon (isteğe göre)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikler mercimeklerimizi düdüklüde 5dk haşlıyoruz.
- Soğanı küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz bu basamakta bulyonu ekliyoruz eritiyoruz.
- Bulgurlarıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- En son haşlanmış olan mercimekleri ilave edip suyunu koyuyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun 😋.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












