Ekşi Mayalı Pizza

Ekşi Mayalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur materyalleri;

  • 600 gram un
  • 420 ml su
  • 120 gram faal ekşi maya
  • 12 gram tuz
  • 12 gram zeytinyağı

Sos gereçleri;

  • Domates sosu (sucuklu ve pastırmalı pizza için)
  • Yazdan hazırladığım konserve domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kekik

Pizza materyalleri;

  • 10 -15 dilim sucuk
  • Kaşar rendesi (ölçü isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 10 -15 zeytin (siyah yada yeşil)
  • 2 adet kabuğu soyulmuş domates
  • İsteğe bağlı mantar
  • (evinizde bulunan sevdiğiniz bütün materyalleri kullanabilirsiniz.)

Ekşi Mayalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve suyu karıştırın, otoliz için 1 saat bekletin.
  2. Ekşi mayayı ek edip yoğurun. 30 dakika mayalandırın.
  3. Tuzu ek et ve zeytinyağını azar azar ek ederek yoğurup yağlanmış kap içine aktar.
  4. 45 dakika ortayla iki katlama yapın, 1 saat dinlendikten sonra son katlamayı yap ve hamuru 1 saat daha dinlendirin oda sıcaklığında.
  5. Hamuru 3’e bölün ve yuvarlayıp kap içinde soğuk mayalandırma yapın (12-16 saat).
  6. Dolaptan çıkar ve 2 saat oda sıcaklığında kaldıktan sonra pizza halini ver.
  7. Kenarlarını çok inceltmeden yuvarlak hamuru büyütün. İçini istediğiniz üzere süsleyin.
  8. Domates sosu (sucuklu ve pastırmalı pizza için):Yazdan hazırladığım konserve domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, kekik karıştırın ve sürün .
  9. Üzerine istediğiniz materyalleri yerleştirin.
  10. Pişirme:Pizza çok yüksek derecede kısa müddette pişiyor.Fırının en yüksek derecesinde yaklaşık 20 dakikada pişirdim.

Ekşi Mayalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolibonlu Kurabiye
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Kıymalı Pide
Soğanlı Zeytinyağli Salma Basmati Pirinç Pilavı
Sushi Çiğ Köfte
Nohut Atıştırmalığı
Hdabla | © 2025 |