Ekşi Mayalı Pizza
Ekşi Mayalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyalleri;
- 600 gram un
- 420 ml su
- 120 gram faal ekşi maya
- 12 gram tuz
- 12 gram zeytinyağı
Sos gereçleri;
- Domates sosu (sucuklu ve pastırmalı pizza için)
- Yazdan hazırladığım konserve domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kekik
Pizza materyalleri;
- 10 -15 dilim sucuk
- Kaşar rendesi (ölçü isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 10 -15 zeytin (siyah yada yeşil)
- 2 adet kabuğu soyulmuş domates
- İsteğe bağlı mantar
- (evinizde bulunan sevdiğiniz bütün materyalleri kullanabilirsiniz.)
Ekşi Mayalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve suyu karıştırın, otoliz için 1 saat bekletin.
- Ekşi mayayı ek edip yoğurun. 30 dakika mayalandırın.
- Tuzu ek et ve zeytinyağını azar azar ek ederek yoğurup yağlanmış kap içine aktar.
- 45 dakika ortayla iki katlama yapın, 1 saat dinlendikten sonra son katlamayı yap ve hamuru 1 saat daha dinlendirin oda sıcaklığında.
- Hamuru 3’e bölün ve yuvarlayıp kap içinde soğuk mayalandırma yapın (12-16 saat).
- Dolaptan çıkar ve 2 saat oda sıcaklığında kaldıktan sonra pizza halini ver.
- Kenarlarını çok inceltmeden yuvarlak hamuru büyütün. İçini istediğiniz üzere süsleyin.
- Domates sosu (sucuklu ve pastırmalı pizza için):Yazdan hazırladığım konserve domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı, kekik karıştırın ve sürün .
- Üzerine istediğiniz materyalleri yerleştirin.
- Pişirme:Pizza çok yüksek derecede kısa müddette pişiyor.Fırının en yüksek derecesinde yaklaşık 20 dakikada pişirdim.
Ekşi Mayalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












