Şehzade Kebabı
Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı et
- 3 adet irice uzunluk kuru soğan
- 3 adet irice patlıcan
- 4 adet orta uzunluk patates
- 5 adet sivri biber
- 2 adet kapya biberi
- 6-7 diş sarımsak
- 300 ml kaynar su
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Acı pul biber
- Karabiber
- Kekik
Sebzeleri tavada kızartmak için;
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Süsleme için;
- Domates ve biber
Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencerede suyunu salana kadar kavuralım.
- Üzerine yarım su bardağı sıcak su ek edip kapağını kapatalım ,etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Patlıcan ve patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızartalım, havlu kağıt üzerine alalım ,yağını süzsün.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım küp küp doğradığımız kapya biber,yeşil biber,soğan ve sarımsağı kavuralım.
- Baharatları ekleyip karıştıralım.
- Etimiz piştikten sonra süzüp sebzelerin üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
- 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım.
- Sos için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım.
- Tuz ve karabiber ekleyelim son olarak sıcak su ek edip kaynamaya bırakalım.
- Patates ve patlıcanı tepsinin tabanına karışık biçimde yayalım.
- Sebzeli etimizi kızarmış sebzelerin üzerine eşit halde yayalım.
- Tavadaki sosu üzerine gezdirelim.
- Alt üst ayarda 210 derecelik fırında 20-30 dakika denetimli biçimde hafif üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim. Afiyet olsun🥰.
Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















