Güveçte Mantar
Güveçte Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Az karabiber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Güveçte Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarların saplarını koparıp güzelce yıkayalım.
- Bütün baharatlari bir kapta karıştırıp mantarları ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Uzun güveç tabaklara ya da porsiyonluk güveç kaselerine mantarları yerleştirelim.
- 180° fırında mantarlar pişene kadar pişirelim.
- Fırından çıkartıp üzerine kaşar peynirleri serpelim kaşarlar eriyene kadar fırında bekletelim.Afiyet olsun 😋.
Güveçte Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













