Güveçte Mantar

Güveçte Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Az karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Güveçte Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların saplarını koparıp güzelce yıkayalım.
  2. Bütün baharatlari bir kapta karıştırıp mantarları ekleyip güzelce harmanlayalım.
  3. Uzun güveç tabaklara ya da porsiyonluk güveç kaselerine mantarları yerleştirelim.
  4. 180° fırında mantarlar pişene kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkartıp üzerine kaşar peynirleri serpelim kaşarlar eriyene kadar fırında bekletelim.Afiyet olsun 😋.

Güveçte Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Tatlısı
Simit Kebabı
Elmalı Unsuz Kek
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek
Bafra Nokulu
Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |