Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • Tuz

Servis için;

  • Lavaş
  • 1 büyük domates (minik doğranmış)
  • Kuru soğan (piyazlık ince doğranmış)
  • Maydonoz ( ince kıyılmış)
  • Sumak

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk eti minik minik doğranır.
  2. Büyük bir tavaya sıvı yağ ve tavuk etini ekleyelim.
  3. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  4. Tavuk etini tavanın kenarlarına toplayıp ortasını açalım.
  5. Boş olan kısma (eğer yağı az ise sıvı yağ ekleyelim) (yağı güzel ise eklemenize gerek yoktur lakin yağ çekiyor. ).
  6. Orta kısmına bütün baharatlarını tuzu ve yağı ekleyelim minik doğranmış domatesi ek edelim.
  7. Sıcak su ekleyelim karıştıralım.
  8. Sonra lavaşı tavukların üzerine bandırıp bastıralım biraz ekmeğimiz ısınsın hem de lezzeti geçsin.
  9. Sonra tavukların yanına dilerseniz servis etabında maydanoz ,domates, doğranmış soğan koyabilirsiniz afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)
Diyet Kinoalı Izgara Tavuk Salata
Balkabağı Dolması (Videolu)
Muhteşem İsveç Köfte
İpeksi Tiramisu (Borcamda)
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Hdabla | © 2025 |