Tavuk Tantuni
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) kimyon
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- Tuz
Servis için;
- Lavaş
- 1 büyük domates (minik doğranmış)
- Kuru soğan (piyazlık ince doğranmış)
- Maydonoz ( ince kıyılmış)
- Sumak
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk eti minik minik doğranır.
- Büyük bir tavaya sıvı yağ ve tavuk etini ekleyelim.
- Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Tavuk etini tavanın kenarlarına toplayıp ortasını açalım.
- Boş olan kısma (eğer yağı az ise sıvı yağ ekleyelim) (yağı güzel ise eklemenize gerek yoktur lakin yağ çekiyor. ).
- Orta kısmına bütün baharatlarını tuzu ve yağı ekleyelim minik doğranmış domatesi ek edelim.
- Sıcak su ekleyelim karıştıralım.
- Sonra lavaşı tavukların üzerine bandırıp bastıralım biraz ekmeğimiz ısınsın hem de lezzeti geçsin.
- Sonra tavukların yanına dilerseniz servis etabında maydanoz ,domates, doğranmış soğan koyabilirsiniz afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









